Kenyerek és péktermékek természetes folyékony élűkultúrával akár adalékok, és hagyományos élesztű nélkül is.
Így a megtakarításokkal a gép ára hamar megtérülhet!
Az automata Natúr Kovász gépek célja, hogy lehetővé tegyék a természetes (élesztő nélküli) kovász elkészítését. A gép a benne lévő liszt-víz emulziót a beállított hőmérsékleti értékre melegíti, időszakos keverés mellett (erjesztési fázis). Állandó hőmérséklet mellett a PH érték folyamatosan ellenőrzött az erjesztő tevékenységek információja miatt. Majd a program szerint beállított hőmérséklet és PH-érték elérésekor (vagyis, amikor a natúr kovász kellően megérett) visszahűti a tárolási 10-12C hőmérsékletre és időszakos keverés mellett ezen tárolja (így akár 2-3 napig eltartható anélkül, hogy hatékonysága romlana). A keverési-erjesztési ciklusok automatikusan működnek és nincs szükség a kezelő részéről a beavatkozásra. A natúr kovász megújítása mindig ismétlődik víz, és liszt hozzáadásával. A rozsdamentes kivitel magas szintű kidolgozása és a tisztító zuhany hozzájárul a magas higiéniai szint megtartásához. Így lehet olyan terméket előállítani, amelyek specifikus tulajdonságai kiváló minőségűek.
60 és 120 literes kivitelben készítjük.